Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Egyszerű tárkonyos lencseleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg lencse 1 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1 közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2-3 babérlevél 1 zöldségleveskocka kb 1 teáskanál (morzsolt) tárkony kb 1/2 teáskanál őrölt bors kb 1 teáskanál őrölt pirospaprika 2-3 dkg zsír vagy olaj kb 1 evőkanál liszt 2 dl tejföl citromlé – ízlés szerint Elkészítése: A lencsét előző […]

Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.04.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • 1 zöldségleveskocka
  • kb 1 teáskanál (morzsolt) tárkony
  • kb 1/2 teáskanál őrölt bors
  • kb 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2-3 dkg zsír vagy olaj
  • kb 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • citromlé – ízlés szerint


Elkészítése:

A lencsét előző este beáztatom, de legalább 1 órával a főzés előtt.

A zöldségeket megtisztítom, karikákra vágom, a vöröshagymát finomra aprítom.

Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával pár percig kevergetve pirítom, a zúzott fokhagymát is megfuttatom benne.

A tűzről lehúzom, rászórom a piros paprikát, majd felöntöm 2 liter vízzel.

A lencsét átmosom, leszűröm, a leveshez öntöm, hozzá adom a fűszereket és a leveskockát, majd készre főzöm.

A tejfölt elkeverem a liszttel és egy kis vízzel, majd belekeverem a levesbe.

Citromlével ízesítem.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is