Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 1 leveskocka
- 1 tk só
- 2 ek liszt
- 3 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 3 dl tejföl
Elkészítése:
A zöldbabot alaposan megmossuk, két végét levágjuk és csíkokra szeljük. Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani. Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk és beledobjuk a leveskockát.
Amikor már puha a bab, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel (kb 0,5 dl) hígítjuk, folyamatos kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl. A meleg leves levéből merünk bele pár kanállal, elkeverjük (hogy ne csomósodjon be a leves), és folyamatosan kavargatva beleengedjük.
Hagyjuk felforrni.
[box style=”info”]Nagyon egyszerűen és hamar elkészíthető. A tejföltől igazán krémes, a hidegben is melengető leves.[/box]

