Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű tejfölös zöldbableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 1 leveskocka
  • 1 tk só
  • 2 ek liszt
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 3 dl tejföl


Elkészítése:

A zöldbabot alaposan megmossuk, két végét levágjuk és csíkokra szeljük. Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani. Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk és beledobjuk a leveskockát.

Amikor már puha a bab, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel (kb 0,5 dl) hígítjuk, folyamatos kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl. A meleg leves levéből merünk bele pár kanállal, elkeverjük (hogy ne csomósodjon be a leves), és folyamatosan kavargatva beleengedjük.

Hagyjuk felforrni.
[box style=”info”]Nagyon egyszerűen és hamar elkészíthető. A tejföltől igazán krémes, a hidegben is melengető leves.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/egyszeru-tejfolos-zoldbableves/