Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Egyszerű zöldborsókrémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg zöldborsó 1 közepes darab krumpli 1 ek vaj 6 dl víz 1 tk házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka) 1 nagy csipet só 1 dl sűrű tejszín 4 szelet kenyér Elkészítése: Először a kenyereket apróra kockázzuk és tepsiben 200 fokos sütőben pár perc alatt megpirítjuk. A zöldborsót megmossuk, lecsepegtetjük. A krumpli meghámozzuk és […]

Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.06.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg zöldborsó
  • 1 közepes darab krumpli
  • 1 ek vaj
  • 6 dl víz
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
  • 1 nagy csipet só
  • 1 dl sűrű tejszín
  • 4 szelet kenyér


Elkészítése:

Először a kenyereket apróra kockázzuk és tepsiben 200 fokos sütőben pár perc alatt megpirítjuk.

A zöldborsót megmossuk, lecsepegtetjük.

A krumpli meghámozzuk és felkockázzuk.

Egy közepes fazékban a vajat felolvasztjuk és a krumplit a zöldborsóval átforgatjuk rajta.

Felengedjük a vízzel és ízesítjük a fűszerekkel.

Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

Majd turmixgépbe töltjük és pépesítjük.

A fazékba visszaöntve hozzáadjuk a tejszínt és felforraljuk.

(Elég sűrű, ízlés szerint hígíthatjuk még tejjel, esetleg vízzel.)

Melegen, pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

[box style=”info”]Eredetileg gyümölcslevest készültem készíteni, de akkor eszembe jutott, hogy egy adag frissen szedett zöldborsót nem fagyasztottam le. Így azt felhasználva lett ebédre egy sűrű krémleves. Igazán egyszerű és friss zöldségből isteni finom. Ha van egy kevés maradék húsleves, akkor abból még ízletesebb. Betétként pirított kenyérkockát kínáltam hozzá.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is