Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű zöldborsóleves eperlevél tésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 35 dkg zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 10 dkg eperlevél tészta
  • 2 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk házi darált pirospaprika
  • 1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)


Elkészítése:

A sárgarépát megtisztítjuk, és apróbb darabokra vágjuk.

Egy kisebb fazékban olajat forrósítunk, megfuttatjuk rajta a sárgarépát, hozzáadjuk a zöldborsót és felengedjük kb. 2 liter vízzel.

Ízesítjük a fűszerekkel.

Ha felfőtt a leves, hozzáadjuk a tésztát és ha már a zöldségek és a tészta is puha, azonnal tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/egyszeru-zoldborsoleves-eperlevel-tesztaval/