Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű zöldborsóleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej karalábé
  • 1 fej zeller
  • 1 darab burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7 dkg csigatészta
  • 1 evőkanál zsír
  • só
  • bors

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk.

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsó kivételével a zöldségeket, sót, borsot és 1 dl vizet.

Fedő alatt lassú tűzön félpuhára pároljuk, hozzáadjuk a zöldborsót, majd együtt puhára pároljuk őket. Felöntjük vízzel és körülbelül fél órán át főzzük lassú lángon.

A vége előtt 10 perccel beleszórjuk a tésztát.

Miután lehúztuk a tűzről a levest, hagyjuk 10 percet állni, hogy a tészta puhuljon és ezután tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/levesek/egyszeru-zoldborsoleves/