Hozzávalók:
- 2 nagy szál sárgarépa
- 1 nagy szál petrezselyem
- 1 kis, zsenge karalábé
- 3 közepes szem krumpli
- 1 fehér paprika
- 1 kis csokor petrezselyemlevél
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 csapott tk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 csapott kk csemege paprikakrém
- 1 csapott ek liszt
- 1 csapott ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 10 dkg csigatészta
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
A sárgarépát és a petrezselymet félkarikára, a krumplit és a karalábét apróbb kockára vágjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk.
A paprikát kicsumázzuk, és megtömjük a petrezselyemlevéllel.
Egy közepes fazékban olajat forrósítunk, és üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet és a karalábét. Megszórjuk liszttel, őrölt pirospaprikával, majd jól átforgatjuk. Felengedjük kb. 2 liter vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel, és beledobjuk a petrezselyemlevéllel megtömött paprikát is. Lefedjük, és hagyjuk felforrni.
Ezután hozzáadjuk a krumplit és a tésztát.
Ha minden alapelem megpuhult, elzárjuk, és melegen kínáljuk.
[box style=”info”]Néha nem jön az ihlet, csak körvonalakban tudom, hogy mit is akarok összehozni a konyhában. Most is csak azt tudtam, hogy valamiféle zöldséglevesre vágyom. Aztán irány a kert, és mindenből szedtem egy keveset, amit ott találtam. A végén pedig gazdagítottam egy kis tésztával. Finom lett, és hamar elkészült :-)[/box]