Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcs levesek

Krémlevesek

Leves receptek

Eperkrémleves habgaluskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az epret alaposan megmossuk és megtisztítjuk. Körülbelül 30 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez, a maradék epret egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat, majd közepes lángon főzni kezdjük. Az epret pár perc alatt megfőzzük, amíg teljesen megpuhul. Ezután botmixerrel simára pürésítjük az epret. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, alaposan elkeverjük, majd belereszeljük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.05.18.

A leveshez

A habgaluskához

Elkészítése

Az epret alaposan megmossuk és megtisztítjuk. Körülbelül 30 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez, a maradék epret egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat, majd közepes lángon főzni kezdjük. Az epret pár perc alatt megfőzzük, amíg teljesen megpuhul.

Ezután botmixerrel simára pürésítjük az epret. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, alaposan elkeverjük, majd belereszeljük a citrom héját. Ha szükséges, cukorral utólag ízesítjük. A levest hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.

A habgaluskához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral. Egy lábasban vizet forralunk, és a tojáshabból két kanál segítségével galuskákat formázunk. A galuskákat a forró, de nem lobogó vízbe helyezzük, és mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük. Ezután szűrőkanállal óvatosan kiemeljük őket, és papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges víz lecsepegjen.

A hideg eperkrémlevest friss eperdarabokkal és a habgaluskákkal tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Tavasz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is