Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eperkrémleves habgaluskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A leveshez

  • 1,5 kg eper
  • 5 dl főzőtejszín
  • cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • fahéj

A habgaluskához

  • 3 db tojásfehérje
  • 5 dkg porcukor

Elkészítése

Az epret alaposan megmossuk és megtisztítjuk. Körülbelül 30 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez, a maradék epret egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat, majd közepes lángon főzni kezdjük. Az epret pár perc alatt megfőzzük, amíg teljesen megpuhul.

Ezután botmixerrel simára pürésítjük az epret. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, alaposan elkeverjük, majd belereszeljük a citrom héját. Ha szükséges, cukorral utólag ízesítjük. A levest hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.

A habgaluskához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral. Egy lábasban vizet forralunk, és a tojáshabból két kanál segítségével galuskákat formázunk. A galuskákat a forró, de nem lobogó vízbe helyezzük, és mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük. Ezután szűrőkanállal óvatosan kiemeljük őket, és papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges víz lecsepegjen.

A hideg eperkrémlevest friss eperdarabokkal és a habgaluskákkal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/eperkremleves-habgaluskaval/