Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eperkrémleves túrógombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg eper
  • 3 dl habtejszín
  • fél kk fahéj
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag epres pudingpor (lehet vaníliás is)
  • 1 citrom leve
  • csipet só

A gombóchoz:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 4,5 kanál gríz
  • 1 tojás
  • csipet só


Elkészítése:

Az epret megmosom, felkockázom, felteszem főzni 1,5 liter vízben. Beleteszem a citrom levét, a sót, a cukrot és a fahéjat, majd forrásig főzöm. Botmixerrel összeturmixolom, majd hozzáadom a habtejszínnel csomómentesre kevert pudingport. Visszateszem a tűzre és újra felforralom.

Amíg ez megtörténik a grízt, a túrót, a sót és a tojást összekeverem és pici gombócokat készítek. A forrásban lévő levesbe teszem és amikor feljönnek a leves tetejére a gombóckák, onnantól számított 5 perc múlva kész a leves.
A levest hidegen tálalom a gombócokkal és friss eper szeletekkel.

https://receptneked.wps.hu/levesek/eperkremleves-turogomboccal/