Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eperkrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg eper
  • 1 db citrom
  • szegfűszeg
  • 1 db fahéjrúd
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 2 dkg pudingpor
  • cukor

Elkészítése

Az epret kicsumázzuk és alaposan megmossuk. A szegfűszeget és az egész fahéjat kevés vízben felforraljuk, hogy kioldódjanak az ízek. Az epret egy lábasban vízzel feltesszük főni, majd 10-15 perc főzés után botmixerrel pépesítjük.

Az ízesítéshez cukrot, egy csipet sót és citromlevet adunk hozzá. Hozzászűrjük a szegfűszeggel és fahéjjal főzött levet. A pudingport elkeverjük a tejjel, és a leveshez öntve besűrítjük. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és lassan egyszer átforraljuk.

A levest lehűtjük, majd tálaláskor eperszemekkel vagy tejszínhabbal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/eperkremleves/