Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erdélyi fokhagymaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg sertéslapocka
  • 1 evőkanál olaj (vagy zsír)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • cukor
  • só
  • ecet

Elkészítése

A húst apró csíkokra vágjuk és a zsiradékon átforgatjuk, rátesszük az apróra vágott fokhagymát , ezzel pirítjuk tovább, majd felengedjük 1,5 l vízzel. Félpuhára főzzük sóval borssal, esettel ízesítjük. Ha a hús megpuhult , lisztel elkevert tejföllel habarjuk, majd újra felforraljuk, ha kell utánaízesítjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/erdelyi-fokhagymaleves/