Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Erdélyi káposztaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg káposzta 20 dkg kolbász 30 dkg burgonya 10 dkg füstölt szalonna 1 közepes vöröshagyma 2 dl tejföl 2 csapott ek finomliszt 2 l víz 1 tk fűszerpaprika só ízlés szerint bors ízlés szerint 2 gerezd fokhagyma egész kömény Elkészítése: A szalonnát kisebb kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra kockázott vöröshagymát, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2016.03.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg káposzta
  • 20 dkg kolbász
  • 30 dkg burgonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 l víz
  • 1 tk fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egész kömény


Elkészítése:

A szalonnát kisebb kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra kockázott vöröshagymát, majd a felkarikázott kolbászt. Kissé lepirítjuk, majd mehet bele a vékony csíkokra vágott káposzta.

Forgassuk át, szórjuk meg a fűszerpaprikával és engedjük fel vízzel. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a fokhagymát is.

Amikor a káposzta majdnem puha, hozzáadjuk a felkockázott krumplit és készre főzzük.

A lisztet a tejföllel keverjük csomómentesre. Merjünk hozzá a forró léből egy keveset (hőkiegyenlítés), majd a leveshez öntve keverjük el.

[box style=”info”]Én tettem hozzá némi savanyú káposztát is. Ha nincs savanyú káposzta, a habarás előtt hozzáadott kevés citromlé, vagy egy evőkanál ecet jót tesz neki.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is