Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erdélyi káposztaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg káposzta
  • 20 dkg kolbász
  • 30 dkg burgonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 l víz
  • 1 tk fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egész kömény


Elkészítése:

A szalonnát kisebb kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra kockázott vöröshagymát, majd a felkarikázott kolbászt. Kissé lepirítjuk, majd mehet bele a vékony csíkokra vágott káposzta.

Forgassuk át, szórjuk meg a fűszerpaprikával és engedjük fel vízzel. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a fokhagymát is.

Amikor a káposzta majdnem puha, hozzáadjuk a felkockázott krumplit és készre főzzük.

A lisztet a tejföllel keverjük csomómentesre. Merjünk hozzá a forró léből egy keveset (hőkiegyenlítés), majd a leveshez öntve keverjük el.

[box style=”info”]Én tettem hozzá némi savanyú káposztát is. Ha nincs savanyú káposzta, a habarás előtt hozzáadott kevés citromlé, vagy egy evőkanál ecet jót tesz neki.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/erdelyi-kaposztaleves/