Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 20 dkg zöldborsó
- 25 dkg zöldbab
- 4 burgonya
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 2 csapott ek finomliszt
- 0,5 kg sertéshús
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 l víz
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A sárga- és a fehérrépát megpucoljuk, felkarikázzuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, kicsit lepirítjuk (fehéredésig), majd felengedjük vízzel.
A savanyú káposztát kissé átöblítjük, kinyomkodjuk, és azt is beletesszük a levesbe. Ízlés szerint fűszerezzük.
Amikor a hús félig már puha, hozzáadjuk a zöldbabot, a borsót és a meghámozott, felkockázott burgonyát is. Amikor minden megfőtt, a lisztet a tejföllel elkeverjük, merünk hozzá a forró levesből egy keveset (hőkiegyenlítés), csomómentesre keverjük, és behabarjuk vele a levest.
Forrón kínáljuk.