Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Erőleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A darált húst a tojásfehérjével és a paradicsommal összegyúrjuk, majd lassan hideg vízzel felengedjük. Állandó keverés mellett felforraljuk, mert amíg fel nem forr, könnyen odaéghet. A tojásfehérje lerakódhat az edény aljára, és kozmás ízt adhat a levesnek. Ha felforrt, hozzáadjuk a felszeletelt vegyes zöldségeket, a csontot, a fej hagymát, az 1 gerezd fokhagymát, a zellert […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.10.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A darált húst a tojásfehérjével és a paradicsommal összegyúrjuk, majd lassan hideg vízzel felengedjük. Állandó keverés mellett felforraljuk, mert amíg fel nem forr, könnyen odaéghet. A tojásfehérje lerakódhat az edény aljára, és kozmás ízt adhat a levesnek. Ha felforrt, hozzáadjuk a felszeletelt vegyes zöldségeket, a csontot, a fej hagymát, az 1 gerezd fokhagymát, a zellert és a fűszereket. Megsózzuk, és legalább 2-3 órán át lassú tűzön forraljuk, lehetőleg alacsony hőfokon.

Miután kész, levesszük a tűzről, és hagyjuk leülepedni. Ezután óvatosan átszűrjük tiszta edénybe, hogy aranysárga, átlátszó levesünk legyen. Ha zsírcseppek úsznak a tetején, papírszalvétával eltávolítjuk. Ha a leves még nem elég tiszta, a langyos levesbe keverünk egy felvert tojáshabot, és addig forraljuk lassan, amíg a leves tiszta nem lesz. A levestől elvált szürkés tojáshabot eltávolítjuk, majd a levest ismét átszűrjük.

Cérnametélttel tálaljuk!

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is