Elkészítése
A darált húst a tojásfehérjével és a paradicsommal összegyúrjuk, majd lassan hideg vízzel felengedjük. Állandó keverés mellett felforraljuk, mert amíg fel nem forr, könnyen odaéghet. A tojásfehérje lerakódhat az edény aljára, és kozmás ízt adhat a levesnek. Ha felforrt, hozzáadjuk a felszeletelt vegyes zöldségeket, a csontot, a fej hagymát, az 1 gerezd fokhagymát, a zellert és a fűszereket. Megsózzuk, és legalább 2-3 órán át lassú tűzön forraljuk, lehetőleg alacsony hőfokon.
Miután kész, levesszük a tűzről, és hagyjuk leülepedni. Ezután óvatosan átszűrjük tiszta edénybe, hogy aranysárga, átlátszó levesünk legyen. Ha zsírcseppek úsznak a tetején, papírszalvétával eltávolítjuk. Ha a leves még nem elég tiszta, a langyos levesbe keverünk egy felvert tojáshabot, és addig forraljuk lassan, amíg a leves tiszta nem lesz. A levestől elvált szürkés tojáshabot eltávolítjuk, majd a levest ismét átszűrjük.
Cérnametélttel tálaljuk!
Jó étvágyat kívánunk!
