Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erőleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg darált marhahús
  • 50 dkg marhacsont
  • 2 db tojásfehérje
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szál paszternák
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis szelet zeller
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl paradicsomlé
  • egész bors
  • só
Erőleves kép

Elkészítése

A darált húst a tojásfehérjével és a paradicsommal összegyúrjuk, majd lassan hideg vízzel felengedjük. Állandó keverés mellett felforraljuk, mert amíg fel nem forr, könnyen odaéghet. A tojásfehérje lerakódhat az edény aljára, és kozmás ízt adhat a levesnek. Ha felforrt, hozzáadjuk a felszeletelt vegyes zöldségeket, a csontot, a fej hagymát, az 1 gerezd fokhagymát, a zellert és a fűszereket. Megsózzuk, és legalább 2-3 órán át lassú tűzön forraljuk, lehetőleg alacsony hőfokon.

Miután kész, levesszük a tűzről, és hagyjuk leülepedni. Ezután óvatosan átszűrjük tiszta edénybe, hogy aranysárga, átlátszó levesünk legyen. Ha zsírcseppek úsznak a tetején, papírszalvétával eltávolítjuk. Ha a leves még nem elég tiszta, a langyos levesbe keverünk egy felvert tojáshabot, és addig forraljuk lassan, amíg a leves tiszta nem lesz. A levestől elvált szürkés tojáshabot eltávolítjuk, majd a levest ismét átszűrjük.

Cérnametélttel tálaljuk!

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/levesek/eroleves-2/