Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egzotikus gyümölcsleves csokis eperszemekkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 400 g trópusi gyümölcskonzerv
  • 3 darab alma
  • 2 dl víz
  • 6 db szegfűszeg
  • csipet só
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1,5 liter tej
  • 200 ml tejszín
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 7 evőkanál cukor
  • 12 szem eper
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 90 g étcsokoládé
  • 2 g vaj

Elkészítése

Az almát meghámozom és kockára vágom.

A vizet 2 evőkanál cukorral és a fűszerekkel felforralom, majd az almát 2-3 percig főzöm benne. Beleteszem a konzervet és öszzefőzöm 2-3 perc alatt, majd hagyom kihűlni.

Egy másik edényben simára keverem a pudingport 5 evőkanál cukorral és a tejszínnel, majd hozzáadom a tejet és

folyamatos kevergetés mellett felfőzöm, majd 1-2 pergig még főzöm. Vigyázok, hogy ne égjen oda! A tűzről leveszem, picit hagyom hűlni és óvatosan hozzáöntöm a gyümölcsös levet. Így bíztosan nem csapódik ki a tej.

Vízgőz felett felolvasztom a csokoládét és a vajat állandóan keverve, amibe a megmosott eperszemeket

fogpiszkáló segítségével beleforgatom, majd a kókuszreszelékbe és pár percre a hűtőszekrénybe teszem.

A lehűtött gyümölcsleves tetejére helyezem az epreket, díszítem fodormenta levéllel és kész is vagyok.

https://receptneked.wps.hu/levesek/exotikus-gyumolcsleves-csokis-eperszemekkel/