Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcs levesek

Leves receptek

Fahéjas meggyleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg meggy 1 nagy csipet só 4 ek cukor 1 kk őrölt fahéj 5 db szegfűszeg 1 ek vaníliás pudingpor 2 dl főzőtejszín (20%-os) 1 tasak vaníliás cukor Elkészítése: A gyümölcsöt alaposan, több léről átmossuk, ha van zöld része, szár és levél, eltávolítjuk. Feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy. Sózzuk, cukrozzuk és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.06.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 1 nagy csipet só
  • 4 ek cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 tasak vaníliás cukor


Elkészítése:

A gyümölcsöt alaposan, több léről átmossuk, ha van zöld része, szár és levél, eltávolítjuk. Feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy.

Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük. Beleöntjük a tejszínt a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot és 2-3 perc után elzárjuk.

[box style=”info”]Idényen kívül befőtt gyümölcsből is készíthető. Nyáron jól behűtve kínáljuk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is