Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas meggyleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 1 nagy csipet só
  • 4 ek cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 tasak vaníliás cukor


Elkészítése:

A gyümölcsöt alaposan, több léről átmossuk, ha van zöld része, szár és levél, eltávolítjuk. Feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy.

Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük. Beleöntjük a tejszínt a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot és 2-3 perc után elzárjuk.

[box style=”info”]Idényen kívül befőtt gyümölcsből is készíthető. Nyáron jól behűtve kínáljuk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/fahejas-meggyleves/