Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Falusi borsóleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa (felkarikázva )
  • 2 szál petrezselyem (felkarikázva )
  • 3 kisebb krumpli (kockákra vágva)
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 púpos teáskanálnyi pirospaprika
  • 2 evőkanál liszt
  • só
  • bors
  • 1 dl tejföl

A galuskához

  • 1 tojás tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csipet só

Elkészítése

Az olajon átforgatom az apróra vágott fokhagymagerezdet. Amikor sercegni kezd, hozzáadom a zöldségeket, és fedő alatt 5 percig párolom. Ezután rászórom a pirospaprikát és a lisztet. Kb. 2 liter vízzel felöntöm, majd sózom és borsozom.

Szezonálisan más zöldségeket is hozzá lehet adni, például paradicsomot, zöldpaprikát, brokkolit, kelkáposztát vagy karfiolt. Közepes lángon 20 percig főzöm. Ha szükséges, ételízesítőt és petrezselyemzöldet teszek bele.

A galuska hozzávalóit összekeverem és egy evőkanállal beleszaggatom a levesbe.

Amikor felforrt, kiveszek egy merőkanálnyi levest, és fél pohár tejföllel simára keverem. Visszaöntöm a levesbe, hagyom egyet forrni, és kész.

https://receptneked.wps.hu/levesek/falusi-borsoleves/