Elkészítése
A csirkedarabokat hideg vízben, egész borssal és sóval feltesszük főni. Lassú tűzön készítjük, mert a jó húsleves titka az idő. Amikor felforr, a tetején keletkező zsírt és habot leszedjük.
Közben megtisztítjuk a zöldségeket: a sárgarépát hosszában szeleteljük, a fehérrépát szintén, a karalábét kockára vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát egészben adjuk a leveshez. A megtisztított zöldségeket folyamatosan a fővő leveshez tesszük.
Amikor újra felforr, ízesítjük ételízesítővel, aprított petrezselyemzölddel, őrölt borssal és ízlés szerinti sóval. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek teljesen megpuhulnak.
A végén nagy lángra tesszük, és hozzáadjuk a hosszú metélt tésztát. Még kb. 5 percig főzzük, majd melegen tálaljuk.
Tipp
A húslevest előző nap is megfőzhetjük, mert másnapra még ízletesebb lesz. Ha szeretnénk, a végén kevés zellerlevelet vagy lestyánt is adhatunk hozzá, ami gazdagítja az ízét.

