Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Leves receptek

Falusi húsleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A falusi húsleves a klasszikus vasárnapi ebédek elengedhetetlen fogása. A lassú főzésnek köszönhetően gazdag ízvilágú, sűrű és tápláló leves készül, amelyet a zöldségek és a csirkehús tesz teljessé. A hosszú metélttel együtt igazi házias finomság, amely bármilyen alkalommal megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
roner
Beküldte: 2013.10.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkedarabokat hideg vízben, egész borssal és sóval feltesszük főni. Lassú tűzön készítjük, mert a jó húsleves titka az idő. Amikor felforr, a tetején keletkező zsírt és habot leszedjük.

Közben megtisztítjuk a zöldségeket: a sárgarépát hosszában szeleteljük, a fehérrépát szintén, a karalábét kockára vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát egészben adjuk a leveshez. A megtisztított zöldségeket folyamatosan a fővő leveshez tesszük.

Amikor újra felforr, ízesítjük ételízesítővel, aprított petrezselyemzölddel, őrölt borssal és ízlés szerinti sóval. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek teljesen megpuhulnak.

A végén nagy lángra tesszük, és hozzáadjuk a hosszú metélt tésztát. Még kb. 5 percig főzzük, majd melegen tálaljuk.

Tipp

A húslevest előző nap is megfőzhetjük, mert másnapra még ízletesebb lesz. Ha szeretnénk, a végén kevés zellerlevelet vagy lestyánt is adhatunk hozzá, ami gazdagítja az ízét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
roner
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is