Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Falusi húsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirkeláb
  • 2 db csirkeszárny
  • 1 db csirkefarhát
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • 7 szem egész bors
  • só
  • ételízesítő
  • 3 marék hosszú metélt

Elkészítése

A csirkedarabokat hideg vízben, egész borssal és sóval feltesszük főni. Lassú tűzön készítjük, mert a jó húsleves titka az idő. Amikor felforr, a tetején keletkező zsírt és habot leszedjük.

Közben megtisztítjuk a zöldségeket: a sárgarépát hosszában szeleteljük, a fehérrépát szintén, a karalábét kockára vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát egészben adjuk a leveshez. A megtisztított zöldségeket folyamatosan a fővő leveshez tesszük.

Amikor újra felforr, ízesítjük ételízesítővel, aprított petrezselyemzölddel, őrölt borssal és ízlés szerinti sóval. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek teljesen megpuhulnak.

A végén nagy lángra tesszük, és hozzáadjuk a hosszú metélt tésztát. Még kb. 5 percig főzzük, majd melegen tálaljuk.

Tipp

A húslevest előző nap is megfőzhetjük, mert másnapra még ízletesebb lesz. Ha szeretnénk, a végén kevés zellerlevelet vagy lestyánt is adhatunk hozzá, ami gazdagítja az ízét.

https://receptneked.wps.hu/levesek/falusi-husleves/