Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Leveshez: 70 dkg sertéshús 1 gombakonzerv 1 közepes vöröshagyma 2 közepes sárgarépa 2 l víz só ízlés szerint bors ízlés szerint 10 dkg füstölt szalonna 2 teáskanál fűszerpaprika 3 ek sűrített paradicsom 2 dl tejföl 2 csapott ek finomliszt Csipetkéhez: 1 db tojás 10 dkg finomliszt Elkészítése: Leveshez: Szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját. Rátesszük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.01.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

Leveshez:

  • 70 dkg sertéshús
  • 1 gombakonzerv
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 l víz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek finomliszt

Csipetkéhez:

  • 1 db tojás
  • 10 dkg finomliszt


Elkészítése:

Leveshez:

Szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját.

Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a kockára vágott húst.

Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük felkarikázott répákat, szeletelt gombát, és felöntjük a maradék vízzel.

Amikor minden megpuhult, besűrűsítjük liszttel elkevert tejföllel. És hozzáadjuk a csipetkét.

Csipetkéhez:

Tojást kikeverjük a liszttel. Egy a galuskánál kissé keményebb állagú tésztát fogunk kapni. Kinyújtjuk, majd két ujjal egyforma darabokat csipkedünk le a tésztából, amit a levesben megfőzünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is