Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehér bableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 darab burgonya
  • 0,25 fej zeller
  • 1 konzerv fehérbab
  • 1 evőkanál olaj
  • 1,5 evőkanál finomliszt
  • 2 szál fehér grillkolbász
  • 1,3 l víz
  • só
  • tejföl (a tálaláshoz)

Csipetkéhez

  • 2 evőkanál finomliszt
  • só
  • víz

Elkészítése

A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk és felkockázzuk.

Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, majd a lisztet rászórjuk. Elkeverjük és felöntjük kevés vízzel, majd csomómentesre keverjük és fűszerezzük, végül hozzáöntünk még kb 1,3 l vízet.

Beletesszük a zöldségeket is (a bab kivételével) és megvárjuk amíg felforr. Ha felforrt akkor beleöntjük a babot, a karikára vágott grillkolbászt és a csipetkét, majd készre főzzük.

Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

A csipetkéhez a lisztet kevés sóval és annyi vízzel, hogy a tészta összeálljon összekeverjük, majd a lobogó levesbe szaggatjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/feher-bableves/