Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcs levesek

Krémlevesek

Leves receptek

Fehérboros almakrémleves dióval, főzés nélkül

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 zöld alma 2 piros alma 1 csapott ek cukor 1 db 2 cm-es gyömbér 1 csipet szerecsendió szegfűszeg 1 dl víz 2 dl fehérbor habtejszín 2 szem dió mentalevél Elkészítése: Egy fél piros almát vékony szeletekre vágok, félreteszem. A többi almának levágom a héját, feldarabolom, egy keverő edénybe teszem. A gyömbért megpucolom, az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hobbychef
Beküldte: 2015.08.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 zöld alma
  • 2 piros alma
  • 1 csapott ek cukor
  • 1 db 2 cm-es gyömbér
  • 1 csipet szerecsendió
  • szegfűszeg
  • 1 dl víz
  • 2 dl fehérbor
  • habtejszín
  • 2 szem dió
  • mentalevél


Elkészítése:

Egy fél piros almát vékony szeletekre vágok, félreteszem.

A többi almának levágom a héját, feldarabolom, egy keverő edénybe teszem. A gyömbért megpucolom, az almához adom. Beleszórom a cukrot, a csipetnyi szerecsendiót, s beleöntöm a vizet és a bort. Botmixerrel összekeverem. Beleteszem a szegfűszeget.

A félretett almával együtt beteszem a hűtőbe.

Tálaláskor egy tányérba öntök a levesből. Rakok rá almát és diót, a közepére nyomok habtejszínt, s teszek rá egy mentalevélcsúcsot.

[box style=”info”]Ennél az ételnél még a konyha közelébe se muszáj menni. Én a teraszon készítettem, árnyékban.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Hobbychef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is