Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcs levesek

Leves receptek

Fehérboros sárgabarackkrémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 db nagyobb sárgabarack 1 ek vaj 0,5 dl fehérbor 2 dl víz 1 csipet só 2 ek cukor 1 púpos ek vaníliás pudingpor (főzős) 1 dl sűrű tejszín 1 tasak vaníliás cukor Elkészítése: A sárgabarackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat eltávolítjuk. A héjukat csak akkor érdemes lehúzni, ha csúnya vagy hibás. Egy kisebb fazékban a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.07.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 db nagyobb sárgabarack
  • 1 ek vaj
  • 0,5 dl fehérbor
  • 2 dl víz
  • 1 csipet só
  • 2 ek cukor
  • 1 púpos ek vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 dl sűrű tejszín
  • 1 tasak vaníliás cukor


Elkészítése:

A sárgabarackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat eltávolítjuk. A héjukat csak akkor érdemes lehúzni, ha csúnya vagy hibás.

Egy kisebb fazékban a vajat felolvasztjuk, majd átforgatjuk rajta a sárgabarack feleket.

Hozzáadjuk a bort és egy kevés vizet.

Meghintjük sóval és adunk hozzá cukrot ízlés szerint.

Ha egy kicsit összeesett a barack, akkor merülő mixerrel pépesítjük.

A pudingport a tejszínnel simára keverjük, a levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk és a levesbe csorgatjuk. Ha már jó sűrű, akkor elzárjuk és elkeverünk benne egy vaníliás cukrot.

Jól behűtve, pár szelet barackkal, és citromfű bóbitával díszítve kínáljuk.

[box style=”info”]Annyira nem vagyunk nagy alkoholrajongók, de most egy kis különlegességre vágytam, ezért egy egész egyszerű gyümölcslevest készítettem, amibe egy leheletnyi fehérbort is csempésztem. Nem túl intenzíven érezhető benne, de éppen kellemesen pikáns ízt kölcsönöz a levesnek. Jól behűtve az igazi.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Nyár Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is