Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges levesek

Leves receptek

Fehérboros tojásos leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 tojás 5 dkg vaj 1 evőkanál liszt 1 mokkáskanál őrölt kömény 2 babérlevél 1 teáskanál fűszerpaprika 1 dl száraz fehérbor 1 teáskanál magos dijoni mustár csipet fehérbors só ízlés szerint 1,2 liter zöldségalaplé Elkészítése: A vajat egy fazékban a liszttel világosra pirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és a mustárral ízesítjük végül a zöldségalaplével felöntjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kalla58
Beküldte: 2015.02.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál magos dijoni mustár
  • csipet fehérbors
  • só ízlés szerint
  • 1,2 liter zöldségalaplé


Elkészítése:

A vajat egy fazékban a liszttel világosra pirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és a mustárral ízesítjük végül a zöldségalaplével felöntjük.

Teszünk bele babért, borsot, köménymagot és sót, majd ha felforrt, beleengedjük óvatosan egyenként a tojásokat. 3 perc elteltével a fakanállal fellazítjuk az aljára leüllepedett tojásokat és ha a felszínre jönnek, akkor öntjük bele a bort. Pár percig főzzük és már kész is. Bazsalikommal díszíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is