Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Fejtett bableves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg fejtett bab 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés) 2 ek finomliszt 4 gerezd fokhagyma 1 kk pirospaprika 1 paradicsom 1 paprika 1 csípős paprika (ízlés szerint) 1 zellergumó 1 szál zellerzöld só 2 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 6 ek rétesliszt 2 tojás Elkészítése: A babot kifejtem, és egy nagy fazékban, 3 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
LigetiK
Beküldte: 2015.07.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg fejtett bab
  • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
  • 2 ek finomliszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 csípős paprika (ízlés szerint)
  • 1 zellergumó
  • 1 szál zellerzöld
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 6 ek rétesliszt
  • 2 tojás


Elkészítése:

A babot kifejtem, és egy nagy fazékban, 3 l vízben elkezdem főzni. Sózom és beleszeletelek 2 gerezd fokhagymát, a felaprított répákat, a zellergumót, a félbevágott paradicsomot, a paprikát és a zellerzöldet.

Addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.

A zsírból és finomlisztből világos rántást készítek, ha megpirult, belekeverem az áttört maradék fokhagymát, megszórom pirospaprikával. Elkeverem, és berántom vele a levest.

A réteslisztből és tojásból közepes lágyságú tésztát gyúrok, és a levesbe csipkedem, majd 10 percig forralom, és tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is