Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Fejtett bableves csülökkel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A (száraz)babot és a csülköt előző este hideg vízbe beáztatjuk. A víz teljesen lepje el. Másnap leszűrjük és egy nagyobb fazékba téve felöntjük 4-5 liter vízzel és lassú lángon felforraljuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát, petrezselymet és a zellergumót hasábokra, a vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk. A zöldeket megmossuk és csokorba kötjük, de ízlés szerint […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2018.01.15.

Hozzávalók:

Rántáshoz:

Tálaláshoz:

Elkészítése

A (száraz)babot és a csülköt előző este hideg vízbe beáztatjuk. A víz teljesen lepje el.

Másnap leszűrjük és egy nagyobb fazékba téve felöntjük 4-5 liter vízzel és lassú lángon felforraljuk.

Közben a zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát, petrezselymet és a zellergumót hasábokra, a vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk. A zöldeket megmossuk és csokorba kötjük, de ízlés szerint összedarabolhatjuk, ki hogyan szereti.

Sokan egészben főzik benne a vöröshagymát, mi inkább összedarabolva szeretjük és úgy sűrűbb is a leves.

Miután felforrt, beletesszük a fűszereket, bezöldségeljük és lassú lángon fedő alatt naggyából 2,5 órán át főzzük, amíg a babszemek és a csülök meg nem puhulnak.

Ha már szépen elválik a hús a csontról, óvatosan kiszedjük a csülköt és tányérra tesszük. Ennél a fázisnál megint csak ki-ki alapon dől el a csülök sorsa, mert sokan a csülökhúst felkockázzák és visszateszik a levesbe, de vannak akik külön tányéron egészben szervírozzák, ez már ízlés dolga. Mi külön szeretjük, mert másnap is hidegen egy kis tormával és mustárral isteni finom tud lenni.

A rántáshoz a zsiradékon kissé megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát, majd a kész rántást hozzákeverjük a leveshez. Felforraljuk és elzárjuk a lángot.

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és külön tálban szervírozzuk.

Tejföllel és ecettel tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is