Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fejtettbab-leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg fejtett bab
  • 1 csomó leveszöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 púpos evőkanál finomliszt
  • só
  • 1 késhegynyi őrölt pirospaprika
  • pár csepp ecet

Elkészítése

A kifejtett babot egy liter vízzel öntjük le. Hozzáadjuk a megtisztított, karikákra vágott zöldséget, a vöröshagymát, és sóval vagy a húsleveskockával ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a bab meg nem puhult.

A lisztet a tejföllel meg a pirospaprikával simára keverjük, és besűrítjük vele a levest. Még néhány percig forraljuk, és egy kevés ecettel pikánsra ízesítjük. (Főzhetünk bele apró galuskákat is, attól még kiadósabbá válik.)

https://receptneked.wps.hu/levesek/fejtettbab-leves/