Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feles borsóleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg feles borsó
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • 1 marék eperlevél tészta


Elkészítése:

Előző este beáztatom a feles borsót.

Másnap felszeletelem a szalonnát, bevagdosom, kisütöm és félreteszem.
A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, megszórom pirospaprikával, ráöntöm a feles borsót az áztató víz nélkül.

Darálok rá kevéske borsot, hozzáadom a felaprított fokhagymát, felöntöm vízzel, és puhulásig főzöm.
A végén beleszórom a tésztát, megfőzöm, és tálalom.

A megsült szalonna darabokkal díszítem

https://receptneked.wps.hu/levesek/feles-borsoleves/