Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- leveszöldség (amennyit szeretnél)
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 fél kg borsó
- fél kg burgonya
- 1 kiskanál pirospaprika
Grízgaluskához:
- 2 egész tojás
- búzadara (annyit amennyit a tojás felvesz)
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a 3 evőkanál olajon megpirítjuk. Ha már szépen megpirult hozzáadjuk a répát és a zöldséget, megpároljuk. Miután megpárolódtak a zöldségek rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük vízzel. Hagyjuk felforrni.
Ha felforrt belerakjuk a kockára vágott burgonyát. Félpuhára főzzük, majd belerakjuk a karfiolt és a borsót. Ízlés szerint ízesítjük. Mikor kész van a két tojásból és grízből készült masszát beleszaggatjuk a levesbe. A galuskákkal együtt készre főzzük.
[box style=”info”]Ha valaki nem szereti a karfiolt vagy a felsoroltak közül bármelyik zöldséget akkor azt el lehet hagyni.[/box]
