Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagyma krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál finomliszt
  • kb 2 liter alaplé (én általában leveskockából csinálom)
  • 2 dl főzőtejszín
  • ételízesítő
  • só
  • fehérbors

Elkészítése

A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, amit alaposan elkeverünk a hagymával, majd felöntjük a húslevessel vagy erőlevessel.

Folyamatos kevergetés mellett sóval és ételízesítővel ízesítjük. Amikor felforrt, hozzáadjuk a főzőtejszínt, végül fehérborssal ízesítjük.

A kész levest botmixerrel krémesítjük, de nem szükséges teljesen simára turmixolni – ízlés szerint.

Tálalás:

Pirított zsemlekockával, fokhagymás pirítóssal vagy croutonnal kínáljuk. A tetejére reszelt sajtot is szórhatunk, ha szeretjük.

https://receptneked.wps.hu/levesek/fokhagyma-kremleves-3/