Hozzávalók:
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 kanál liszt
- 7 dl alaplé vagy 1 leveskocka
- 200 g főzőtejszín
- kevés petrezselyemzöld
- só, frissen őrölt bors
- kevés őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra daraboljuk, majd a vajon megdinszteljük. A fokhagymákat néhány gerezd kivételével rányomjuk és összekeverjük. Megszórjuk liszttel, vigyázva, hogy le ne égjen és kicsit együtt pirítjuk.
Felöntjük az alaplével és a tejszínnel (ha nincs alaplé, használjunk vizet, majd morzsoljuk bele a leveskockát). Ha félretettél pár gerezd fokhagymát, (nem kötelező) darabold fel és most tedd a levesbe. Turmixolhatod is de akkor ne vergődj a darabos fokhagymákkal, hanem az összeset add hozzá még az elején!
Tálalhatod pirított kenyérkockákkal, baconnel vagy parmezánnal is.