Elkészítése
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. A fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval áttörjük, és a rántáshoz adjuk, majd illatosra futtatjuk, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Folyamatos keverés mellett felöntjük az erőleves alaplével, hogy a leves szép sima állagú legyen.
Ízlés szerint sóval, fehér borssal fűszerezzük, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. A levest felforraljuk. Közben a tejfölt és a főzőtejszínt simára keverjük, majd lassan, folyamatos keverés mellett behabarjuk vele a levest. Az egészet újra felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
A levest forrón tálaljuk pirított kenyérkockával és reszelt sajttal. Aki szereti, frissen őrölt fehér borsot is szórhat a tetejére.
Tipp: A fokhagyma mennyisége ízlés szerint csökkenthető vagy növelhető, attól függően, hogy mennyire intenzív ízű levest szeretnénk készíteni.
