Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymakrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 gerezd fokhagyma
  • 4 púpozott evőkanál finomliszt
  • 3 liter erőleves alaplé (vagy 2-3 erőleves kocka)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tejföl
  • olaj
  • só
  • őrölt fehérbors
  • petrezselyemzöld

Tálaláshoz

  • pirított kenyérkocka
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése

Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. A fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval áttörjük, és a rántáshoz adjuk, majd illatosra futtatjuk, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Folyamatos keverés mellett felöntjük az erőleves alaplével, hogy a leves szép sima állagú legyen.

Ízlés szerint sóval, fehér borssal fűszerezzük, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. A levest felforraljuk. Közben a tejfölt és a főzőtejszínt simára keverjük, majd lassan, folyamatos keverés mellett behabarjuk vele a levest. Az egészet újra felforraljuk, majd levesszük a tűzről.

A levest forrón tálaljuk pirított kenyérkockával és reszelt sajttal. Aki szereti, frissen őrölt fehér borsot is szórhat a tetejére.

Tipp: A fokhagyma mennyisége ízlés szerint csökkenthető vagy növelhető, attól függően, hogy mennyire intenzív ízű levest szeretnénk készíteni.

https://receptneked.wps.hu/levesek/fokhagymakremleves/