Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 gerezd fokhagyma
  • 1,5 liter alaplé
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 dl tej (vagy főzőtejszín )
  • 2 szelet kenyér

Díszítéshez

  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A fokhagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, majd 1,5 liter jó erős húslevesben lassan, fedő alatt főzzük körülbelül fél órán át. Eközben egy másik edényben az olajat kissé megforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, de vigyázunk, hogy ne barnuljon meg. Felöntjük 3 dl tejjel, és habverővel simára keverjük, így készítjük el a rántást. Fél óra elteltével a forrásban lévő húsleveshez adjuk a tejjel készített rántást, majd együtt főzzük további 5-10 percig, hogy besűrűsödjön.

Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. A kenyeret kis kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, és ezzel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/fokhagymaleves-2/