Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma 6 gerezd fokhagyma 20 dkg lebbencs tészta 3 db nagyobb szem burgonya 1 kis pohár tejföl 1/2 dl étolaj 1 evőkanál fűszerpaprika 1 teáskanál ételízesítő petrezselyemzöld kevés őrölt bors pici só 1-1 db paradicsom és zöldpaprika Elkészítése: Egy edénybe beleöntjük az étolajat és a kb. evőkanál nagyságúra tördelt lebbencstésztát, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
pontycomb
Beküldte: 2015.01.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg lebbencs tészta
  • 3 db nagyobb szem burgonya
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1/2 dl étolaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • kevés őrölt bors
  • pici só
  • 1-1 db paradicsom és zöldpaprika


Elkészítése:

Egy edénybe beleöntjük az étolajat és a kb. evőkanál nagyságúra tördelt lebbencstésztát, majd az apróra vágott vöröshagymával folytonos kevergetéssel enyhe pirosra pirítjuk.

Ha készen van levesszük a tűzről, belereszeljük a fokhagymákat, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a fűszereket és paprikát, paradicsomot (friss hiányában 3 evőkanál lecsó is tökéletes), felöntjük kb 2-2,5 liter vízzel és főzzük körülbelül 20-25 percig. Ha kell, picit megsózzuk.

Egy kis tálkába kimerünk egy merőkanálnyi levet és elkeverjük benne a tejfölt, majd behabarjuk vele a levest és miután újra felforr, 1-2 percig takarékon főzzük.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is