Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás lebbencsleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg lebbencs tészta
  • 3 db nagyobb szem burgonya
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1/2 dl étolaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • kevés őrölt bors
  • pici só
  • 1-1 db paradicsom és zöldpaprika


Elkészítése:

Egy edénybe beleöntjük az étolajat és a kb. evőkanál nagyságúra tördelt lebbencstésztát, majd az apróra vágott vöröshagymával folytonos kevergetéssel enyhe pirosra pirítjuk.

Ha készen van levesszük a tűzről, belereszeljük a fokhagymákat, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a fűszereket és paprikát, paradicsomot (friss hiányában 3 evőkanál lecsó is tökéletes), felöntjük kb 2-2,5 liter vízzel és főzzük körülbelül 20-25 percig. Ha kell, picit megsózzuk.

Egy kis tálkába kimerünk egy merőkanálnyi levet és elkeverjük benne a tejfölt, majd behabarjuk vele a levest és miután újra felforr, 1-2 percig takarékon főzzük.

 

https://receptneked.wps.hu/levesek/fokhagymas-lebbencsleves/