Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Fokhagymás-tejszínes krumplikrémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg krumpli 1 közepes fej vöröshagyma 2 nagy gerezd fokhagyma 2 ek olaj 1 tk só 1 késhegynyi őrölt szerecsendió ½ leveskocka 1 dl főzőtejszín (20%-os) Pirított szalonna kockák a tálaláshoz Elkészítése: A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit apróbb, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a 4-4 nagyobb […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.02.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 tk só
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • ½ leveskocka
  • 1 dl főzőtejszín (20%-os)
  • Pirított szalonna kockák a tálaláshoz


Elkészítése:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit apróbb, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a 4-4 nagyobb darabba vágott fokhagymát rádobva kb. fél percig együtt pirítjuk.

Rátesszük a felvágott krumplit is és jól összeforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és még 3-4 cm túlérjen rajta.

Beleszórjuk a fűszereket, a leveskockát. Ha megpuhult a krumpli, merülő mixerrel pépesítjük.

Ízlés szerint hagyhatunk benne pár darabka krumplit, majd a tejszínt beleöntve hagyjuk felforrni.

Melegen, pirított szalonna kockákkal kínáljuk.

[box style=”info”]Nagyon egyszerű, hamar elkészül. A pirított szalonnát nem érdemes lehagyni róla, így az igazi.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is