Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Földieperkrém-leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 kg eper
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 db szegfűszeg
  • 0,5 citrom
  • 1 csipet fahéj
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál liszt
  • só

Elkészítése

Az epret 1 l vízben a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel feltesszük főni. A tejszín felét liszttel csomómentesre keverjük, majd 20 perc után a levesbe habarjuk.

Felforraljuk, és átturmixoljuk, majd a tejszín másik felével és a tojássárgával elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, és csomómentesre keverjük.

Jól lehűtve friss földieperrel tálaljuk.

Megjegyzés: Nyáron kiváló hűsítő ebéd, földieper szezonban olcsón juthatunk hozzá az alapanyagokhoz is.

https://receptneked.wps.hu/levesek/foldieperkrem-leves/