Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Francia hagymakrémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 hagyma
  • zsiradék
  • húsleves
  • 2 kanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • petrezselyem
  • sajt
  • pirítós


Elkészítése:

A két hagymát megpucolom, felkockázom, majd zsiradékon megpirítom. Felöntöm húslevessel, majd amikor már egy kicsit főtt, hozzáadok 2 evőkanál lisztet is.

A liszttől becsomósodhat a leves, de nem baj, mert a turmixgépbe öntöm, ahol összeturmixolom a levest. Eredményük egy sűrűbb hagymakrémlevest kapok. Ezt visszateszem a tűzre, ahol 2 dl főzőtejszínt adok még hozzá, az egész levest összefőzöm, ha kell, még sózom.

Közben pirítóst csinálok, melyre sajtot reszelek. Tálaláskor 1-2 pirítóst teszek a tányérba, erre merem a forró levest, majd ízlés szerint megszórom még aprított petrezselyem zölddel is.

[box style=”info”]Cipóba töltve is elkészítettük, úgy is nagyon finom lett.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/francia-hagymakremleves-2/