Elkészítése
Először megolvasztjuk a vajat, majd minden hagymát karikára vagy félbe vágunk, vékonyan. A vajon az összes hagymát megfonnyasztjuk. Amint ez kész, liszttel megszórjuk, gyorsan összekeverjük, majd felengedjük fél víz, fél tej arányban.
Fűszerezzük sóval, különféle borsokkal, ételízesítővel, és beledobunk 1-2 sima hús vagy erőleves kockát. Ha rendelkezésre áll húsleves és az nem túl erős, a tejet helyettesíthetjük vele, de ha nem, akkor a főzés végén belekeverjük a 2 dl főzőtejszínt. Még 15 percig főzzük.
Közben a szeletelt toast kenyereket átlósan félbe vágjuk, háromszög alakúra, kevés reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben ráolvasztjuk, amíg a kenyér is kicsit megpirul. A kész forró levest ezekre a kenyerekre szedjük tálaláskor.
