Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Francia hagymaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először megolvasztjuk a vajat, majd minden hagymát karikára vagy félbe vágunk, vékonyan. A vajon az összes hagymát megfonnyasztjuk. Amint ez kész, liszttel megszórjuk, gyorsan összekeverjük, majd felengedjük fél víz, fél tej arányban. Fűszerezzük sóval, különféle borsokkal, ételízesítővel, és beledobunk 1-2 sima hús vagy erőleves kockát. Ha rendelkezésre áll húsleves és az nem túl erős, a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.03.07.

Hozzávalók

Elkészítése

Először megolvasztjuk a vajat, majd minden hagymát karikára vagy félbe vágunk, vékonyan. A vajon az összes hagymát megfonnyasztjuk. Amint ez kész, liszttel megszórjuk, gyorsan összekeverjük, majd felengedjük fél víz, fél tej arányban.

Fűszerezzük sóval, különféle borsokkal, ételízesítővel, és beledobunk 1-2 sima hús vagy erőleves kockát. Ha rendelkezésre áll húsleves és az nem túl erős, a tejet helyettesíthetjük vele, de ha nem, akkor a főzés végén belekeverjük a 2 dl főzőtejszínt. Még 15 percig főzzük.

Közben a szeletelt toast kenyereket átlósan félbe vágjuk, háromszög alakúra, kevés reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben ráolvasztjuk, amíg a kenyér is kicsit megpirul. A kész forró levest ezekre a kenyerekre szedjük tálaláskor.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Francia Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is