Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Francia hagymaleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 közepes vöröshagyma
  • 10 dkg vaj (vagy 3 ek olaj )
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 szelet zsúrkenyér
  • só
  • bors
  • cayenne bors

Elkészítése

A kockákra vágott vöröshagymát 3 dkg vajban vagy egy evőkanál olajban, fedő alatt üvegesre pároljuk, és mielőtt pirulni kezdene, meghintjük a liszttel. 1,5 liter hideg vízzel felengedjük, fűszerezzük, és lefedve, lassan, egy óra hosszat főzzük.

Végül turmixszoljuk vagy áttörjük, beleöntjük a bort, és főzünk öt percig és egy csokor, hüvelyknyi darabokra vágott újhagymát vagy karikákra vágott pórét adunk hozzá. Tűzálló tálba töltjük, és a forró sütőben felforraljuk.

Közben a maradék vajon vagy olajon megpirítjuk a kenyérszeleteket, a leves tetejére fektetjük, ráreszeljük a sajtot, és a sütőbe tolva ráolvasztjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/francia-hagymaleves-4/