Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg kacsahús 1 kelkáposzta 1 vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 sárgarépa 1 fehérrépa 3 burgonya 1 kk majoranna 1 kk őrölt kömény 1 pohár tejföl 1 ek keményítő 1 késhegynyi kurkuma só őrölt bors 2 marék levestészta Elkészítése: A húst vékonyra felcsíkozzuk, a hagymát apró kockára vágjuk. A felesleges zsírokat felkockázzuk, és kisütjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.03.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg kacsahús
  • 1 kelkáposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 3 burgonya
  • 1 kk majoranna
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek keményítő
  • 1 késhegynyi kurkuma
  • őrölt bors
  • 2 marék levestészta


Elkészítése:

A húst vékonyra felcsíkozzuk, a hagymát apró kockára vágjuk.

A felesleges zsírokat felkockázzuk, és kisütjük. 2 ek kisütött kacsazsíron megdinszteljük a hagymát és az áttört fokhagymát, majd rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és erős lángon fedő alatt 5 percig pároljuk. Ha szükséges, az elfőtt levet vízzel pótoljuk.

A kelkáposztát negyedeljük, a torzsát kivágjuk. A káposztát metéltre szeleteljük, majd a húshoz adjuk. Ugyanígy a feldarabolt répákat és a krumplit is hozzáadjuk, felöntjük 2 l vízzel. Fűszerezzük majorannával, kurkumával és köménnyel, ízlés szerint sózzuk. Amikor már szinte puha minden, tegyük bele a tésztát.

Ha minden megpuhult, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt simára keverjük a keményítővel és a forró levesből vett lével, majd visszaöntjük a levesbe az egészet, elkeverjük, egyet forralunk rajta és tálaljuk.

[box style=”info”]Ezt a levest úgy készítem el, mint a frankfurti levest, csak virsli helyett kacsahúst használok. A kacsa bármely része felhasználható, ebbe a levesbe egy pecsenyekacsa kicsontozott combját és mellét főztem bele. A többi része a vasárnapi húslevesben végezte.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is