Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Frankfurti levesek

Leves receptek

Frankfurti krémleves füstölt virslivel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók 1 kisebb kelkáposzta 3 ek olaj 3 db burgonya 2 kisebb sárgarépa 1 db hagyma 1 kk majoranna só, bors 1,5 liter húsalaplé, vagy húsleveskocka 1 db 1 tk pirospaprika 6 db füstölt virsli 2 dl görög joghurt Elkészítése: A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a felkarikázott sárgarépát, és a csíkokra […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2017.01.20.

Elkészítése

Hozzávalók

  • 1 kisebb kelkáposzta
  • 3 ek olaj
  • 3 db burgonya
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 1 db hagyma
  • 1 kk majoranna
  • só, bors
  • 1,5 liter húsalaplé, vagy húsleveskocka 1 db
  • 1 tk pirospaprika
  • 6 db füstölt virsli
  • 2 dl görög joghurt


Elkészítése:

A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a felkarikázott sárgarépát, és a csíkokra vágott káposzta felét.

Kissé átpirítjuk, majd fűszerpaprikával megszórjuk, és sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük.

Felöntjük a húsalaplével, vagy hozzáadjuk a leveskockát és 1,5 liter vizet.

A burgonyát félidőben adjuk hozzá főzés közben.

A maradék kelkáposzta csíkokat vajon átpirítjuk kevés vízzel puhára pároljuk, és újra lesütjük. Amikor kész sózzuk kicsit, és félretesszük.

A kész leveshez akkor adjuk, ha már a leves felét leturmixoltuk. Ekkor kerül bele a karikára vágott virsli, egyet forralunk rajta, és hozzá adjuk a sült, párolt kelkáposztát.

Joghurttal kínáljuk. Aki szereti a csípős ízeket csilipehellyel is megszórhatja, nagyon finom lesz tőle, és pikáns!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is