Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- fél fej metélt káposzta
- 2-3 burgonya apróra vágva
- 2 sárgarépa
- 1 zöldség
- csipet majoránna
- só
- bors
- őrölt kömény
- 1 tk pirospaprika
- 1-2 húsleveskocka
- 2 pár virsli
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
- fél ek liszt
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A zöldséget, répát megtisztítjuk, felkarikázzuk és a káposztát is felvágjuk vékony csíkokra. Hozzáadjuk a hagymához a répát, zöldséget és a káposztát, majd együtt dinszteljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majoránnát és a köményt, majd a felaprított burgonyát. Ha a káposzta kicsit összeesett, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, majd felengedjük vízzel. Ha szeretjük tehetünk bele húsleveskockát is.
A virsliket felkarikázzuk, serpenyőben, kevés olajon megdinszteljük, majd a megfőtt leveshez adjuk.
A tejfölben elkeverjük a lisztet és behabarjuk vele a levest. Kicsit összefőzzük és már kész is.