Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- 1 szál sárgarépa
- 50 dkg burgonya
- 5 dkg bacon szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk köménymag
- 1 ek majoranna
- 50 dkg virsli
- 1 ek ételízesítő, házi
- ízlés szerint só
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek keményítő
- 1 kk pirospaprika
Elkészítése:
A felkockázott szalonnát zsírjára sütöm, megfuttatom rajta a köménymagot és az apró kockára vágott vöröshagymát, valamint az áttört fokhagymát megdinsztelem.
Ezután megszórom pirospaprikával, majd hozzáadom a felaprított kelkáposztát, a sárgarépát és krumplit.
Megszórom ételízesítővel, elkeverem, és fedő alatt, 10 percig párolom. Ezt követően meghintem majorannával, felöntöm 2,5 l vízzel, sózom, és addig főzöm, amíg megpuhulnak a benne lévők.
A virsliket (fele-fele részben baromfi és sertés) felszeletelem, és egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom, majd a leveshez adom.
A tejszínt és a keményítőt egy kevés forró levessel simára keverem, majd visszaöntöm a leveshez.
Felforralom, és tálalom.
