Hozzávalók:
- 1 kis fej kelkáposzta
- 3-4 közepes burgonya
- 2 pár virsli
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 ek majoránna
- ételízesítő és só ízlés szerint
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek zsír
- 2 ek liszt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A csíkokra vágott kelkáposztát, a kockára vágott burgonyát, majoránnát, felkarikázott virslit, annyi vízben elkezdjük füzni, ami bőven ellepi.
Ha minden megfőtt, akkor elkészítjük a rántást (a zsíron megpirítjuk a lisztet), amihez hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és pirospaprikát is. Sóval, ételízesítővel ízesítjük. Ha kicsit hűlt hozzákeverjük a tejfölt is.
A levesléből keveset adunk a rántáshoz, elkeverjük, majd beleöntjük keverés mellett a levesbe. Felforraljuk és kész is.